پژوهشگران دانشگاه کلیولند  ایالات متحده امریکا در پژوهشی مروری به بررسی ابعاد تشخیصی، سیر و درمان بیماری آلزایمر تا زمان حاضر پرداختند. بیماری آلزایمر به طور معمول پس از سنین 60 سالگی خود را نشان می دهد و منجر به تخریب وسیع ساختارهای شناختی می شود. به همین دلیل شناخت بیماری آلزایمر و شیوه های پیشگیری و کنترل آن در سالمندی از اهمیتی بسیار بالا برخوردارند.

به گفته دکتر امیر محمد شهسوارانی عصب روانشناس انستیتو رزا مایند IPBSES، بیماری آلزایمر Alzheimer’s disease به عنوان یکی از معروفترین بیماری های زوال عقل dementia شناخته می شود. علامت اصلی و متمایز در دمانس آلزایمر زوال توانایی های حافظه memory و یادگیری است.

به گفته متخصصان عصب روانپزشکی، بیماری آلزایمر همچون باقی انواع دمانس به عنوان یک بیماری نورو دژنراتیور neurodegenerative محسوب می شود. بیماری های نورودژنراتیو بیماری های هستند که طی آنها سلول های عصبی مغز به ویژه نورون ها به شکل غیر قابل بازگشت تخریب می شوند. امروزه دیدگاه ها و نظریه های بسیار جالبی در مورد علت بیماری آلزایمر ارائه شده اند که بسیار قابل توجه و برای درمان کارگشا هستند.

اهم مطالب این نوشتار به شرح زیرند:

  1. بیماری آلزایمر یک بیماری پیشرونده نورودژنراتیو است که شناخت و رفتار را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
  2. مدت زمان بالینی بیماری آلزایمر ۸-۱۰ سال است
  3. بیماری آلزایمر تا سال ۲۰۵۰ بیش از ۲۰۰ میلیون نفر را در جهان به کام خود گرفته و نه تنها فرد بیمار، بلکه تمامی خانواده و اطرافیان وی را تحت تاثیرات منفی خود قرار می‌دهد.
  4. رایج‌ترین نشانه بیماری آلزایمر، نقایص حافظه هستند و لازم است متخصصان بهداشت بتوانند این بیماری را تشخیص داده و خدمات لازم را به بیمار و خانواده وی ارائه نمایند.
  5. تاکنون درمانی برای این بیماری معرفی نشده است که بتواند بطور قطعی آن را از بین ببرد یا سیر بیماری را عوض نماید؛ تمامی درمان‌های فعلی موجود در سطح تسکین و کاهش روند سیر بیماری هستند.

Alzheimer Disease

Abstract

Alzheimer disease (AD), a progressive neurodegenerative disorder that affects cognition and behavior, has a clinical duration of approximately 8–۱۰ years.

It affects families, not just the individual. By 2050, more than 100 million individuals will be affected by AD worldwide.

Memory impairment is the most common presenting symptom. however, others may present atypically.

Thus, it is imperative for providers, especially those in primary care, to be able to recognize, diagnose, and manage this patient population.

There are currently no disease modifying therapies; however, treatments that can ameliorate symptoms are available.

Keywords

Alzheimer disease, Biomarkers, dementia, diagnosis, management.

لینک منبع پیشنهادی برای مطالعه بیشتر ??(further reading)??

✅(در صورت جذابیت و علاقمندی به موضوع، مطلب را برای دیگران نیز بازنشر فرمایید).

?کانال تلگرام

???????

https://t.me/DrAmirMohammadShahsavarani