پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیا ایالات متحده امریکا و وزارت آموزش برزیل در پژوهشی مشترک به بررسی مروری وسیع ابعاد نقایص شناختی اختلال دوقطبی در افراد مبتلا به این بیماری پرداختند.

اهم یافته‌های این پژوهش مروری به شرح زیر است:

  1. ضعف های شناختی اختلال دوقطبی همچون سایر اختلالات خلقی بطور کلی شامل کاهش کارکرد شناختی هستند.
  2. نقایص شناختی اختلال دوقطبی، حسب شدت و تعداد عود مجدد بیماری در افراد مختلف فرق داشته و تخریب حافظه کلامی و غیرکلامی، توجه و حافظه کاری بعد از بهبود بیشتر است.
  3. پژوهش‌های طولی نشانگر تشدید نقایص شناختی اختلال دوقطبی در حوزه سلامت کلامی و حافظه کلامی حین دوره‌های افسردگی است.
  4. مقایسه افراد دارای اختلال دوقطبی نوع یک و دو با یکدیگر نشانگر شدت کمتر حافظه کلامی، حافظه بصری، سرعت پردازش، و شناخت کلی در نوع دو اختلال دوقطبی است.
  5. سن و مدت زمان (سابقه) بیماری، تاثیری در میزان و شدت مشکلات و نقایص شناختی اختلال دوقطبی ندارد.
  6. کارکرد شناختی پایین و ضعف در توانایی دیداری-فضایی در کودکی و اوایل نوجوانی می‌توانند بعنوان عوامل پیش‌بینی افزایش ریسک بروز اختلال دوقطبی در سال‌های بعد باشند.
  7. نزدیکان و افراد دارای قرابت خونی با افراد دارای اختلال دوقطبی که خودشان دارای این اختلالات نیستند نیز حتی در اوان کودکی دارای مشکلات شناختی در حوزه کارکردهای اجرایی، یادگیری کلامی و یادگیری دیداری هستند، هرچند که شدت این مشکلات به اندازه نقایص شناختی اختلال دوقطبی نیست.
  8. مشکلات کنترل هیجانی، تکانشگری هیجانی، و خودکشی در افراد دارای اختلال دوقطبی بیشتر است.
  9. پژوهش‌های متعدد عصب‌روانشناختی نشانگر مشترک بودن نواحی پردازش شناختی با نواحی پردازش هیجانی در مغز هستند که متمرکز بر لوب‌های پیشانی، پیش‌پیشانی، آهیانه‌ای و آمیگدالا می‌باشند.

راهبردهای کارکردی:

  • یکی از روش‌های موثر در بهبود واکنش‌پذیری هیجانی، آموزش مهارت‌های مدیریت هیجان و مدیریت خشم در مجموعه مهارت‌های ده‌گانه زندگی است.
  • تمرینات عصب‌روانشناختی و شناختی بهبود نقایص شناختی اختلال دوقطبی می‌توانند همزمان منجر به بهبود مشکلات پردازش هیجانی و کنترل هیجانات در افراد دارای این اختلال شوند.
  • آموزش‌های روانشناختی به خانواده‌های افراد دارای اختلالات دوقطبی کمک شایانی به کاهش تنش‌های این افراد در زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی آنها خواهد کرد.

Cognitive deficits in bipolar disorders: Implications for emotion

Highlights

– People with bipolar disorder and their relatives often show neurocognitive deficits.

– Emotion concerns are observed in bipolar disorder and those vulnerable to the disorder.

– New models outside of bipolar disorder suggest these domains are linked.

– It is important to integrate neurocognition and emotion research within bipolar disorder.

لینک منبع پیشنهادی برای مطالعه بیشتر ??(further reading)??