Spread the love
پژوهشگران دانشگاه رنس فرانسه در گزارشی که به تازگی منتشر شده است به بررسی عاملهای محیطی تصلب چندگانه که دخیل در افزایش بروز و گسترش آن در جمعیت هستند، پرداخته اند.
📊نتایج این پژوهش نشان داده اند:
- عاملهای محیطی تصلب چندگانه در ترکیب با عوامل ژنتیک، زمینهساز بروز بیماری مالتیپلاسکلروسیز می شوند.
- سطح سرمی آنتیبادی ویروس اپشتاین-بار (EBV) در بدن همه گروههای سنی بیماران دارای مالتیپلاسکلروسیس به شکل معناداری بیش از افراد غیرمبتلا است. هنوز مشخص نیست این ویروس عامل بروز MS است، یا این افزایش سطح آنتیبادی صرفاً یک اختلال در واکنش سیستمایمنی محسوب میشود.
- ویتامین D بعنوان عامل مهم در بروز بیماری MS، بویژه دورههای عود و بهبودی آن محسوب می شود. منبع اصلی ویتامین D نور ماورایبنفش (UVB) است. پژوهشها نشانگر کاهش احتمال بروز MS در افرادی است که از عرض جغرافیایی بالاتر به عرض جغرافیایی پایینتر مهاجرت کردهاند.
- تدخین عامل مهمی در بروز و پیشرفت بیماری MS محسوب می شود. چه مصرف مستقیم دخانیات و چه مصرف دستدوم آن (بودن در محیطی که دیگران مصرف دخانیات دارند) احتمال ابتلا به MS را ۱٫۵۱ برابر افزایش می دهد. در افراد مبتلا به MS، مصرف دخانیات (مستقیم/دستدوم) منجر به تسریع تخریب در مغز و نخاع می شود. تاثیرات دخانیات بر بروز و پیشرفت MS، تا ۵ سال بعد از ترک آن نیز در بدن افراد پابرجاست.
- چندین پژوهش نشان دادهاند اضافهوزن، بالا بودن BMI، و چاقی بویژه در سنین کودکی و نوجوانی، احتمال بروز MS را افزایش میدهند.
- پژوهش های اخیر نشان داده اند نمکطعام (NaCL) منجر به تحریک سیستم ایمنی و حالتهای مشابه MS در افراد سالم میشود. همچنین، در افراد دارای MS، نمک طعام منجر به تشدید علایم و شدت بیماری میشود.
- سیستم باکتریایی دستگاه گوارش و روده افراد دارای MS بهمریختگی زیادی نشان می دهد. درمان با آنتیبیوتیک و یا مصرف ماست کمچربی بدون مواد نگهدارنده بطور روزانه و مرتب، منجر به کاهش شدت MS می شود.
لینک منبع پیشنهادی برای مطالعه بیشتر 👇🏻(further reading)👇🏻

Environmental factors in the development of multiple sclerosis
Epidemiology of Multiple Sclerosis (MS) has been intensively studied and we know now that its occurrence result from the combined action of genetic an…
✅(در صورت جذابیت و علاقمندی به موضوع، مطلب را برای دیگران نیز بازنشر فرمایید).
📢کانال تلگرام
🍃🌹🌸💐🌸🌹🍃
https://t.me/DrAmirMohammadShahsavarani
بازدیدها: 49