بطور معمول اکثر اختلالات خلقی به تنهایی در افراد بروز نمیکنند و همراه با اختلالاتی از طیف طبی تا روانشناختی همراهند. پژوهشگران سلامت روان ایالات متحده امریکا در پژوهشی مروری که به تازگی منتشر شده است به ضرورت شناسایی و درمان اختلالات شخصیت همراه با افسردگی مقاوم به درمان پرداختهاند.
نتایج این پژوهش نشان دادند:
- افسردگی مقاوم به درمان (TRD) در عصر حاضر اختلالی رایج است که منجر به فشار زیادی بر فرد بیمار، درمانگر، اطرافیان بیمار، و جامعه میشود. بطور عمده هر مورد TRD را میتوان اختلالی منحصر به فرد در نظر گرفت که لازم است به عاملهای زیستی، روانشناختی، طبی، اجتماعی، فرهنگی، و روحانی مرتبط با آن در فرد مبتلا توجه نمود.
- بطور معمول، موارد افسردگی مقاوم به درمان (TRD) شامل اشتباه تشخیصی اختلال دوقطبی به جای تک قطبی، هم ابتلایی به سوءمصرف مواد، وضعیتهای طبی درمان نشده، نقایص شناختی، اختلالات ناشی از آسیب، و همابتلایی اختلالات شخصیت هستند.
- افرادی که همزمان با افسردگی، اختلال شخصیت نیز دارند زودتر اختلال خود را بروز میدهند، نمرات بالاتر در شدت افسردگی، پیشآگهی ضعیفتر، حمایت اجتماعی کمتر، استرسزای روانی-اجتماعی بیشتر، و پاسخ ضعیفتری در برابر داروهای ضدافسردگی دارند.
- در موارد افسردگی ملانکولیک (نباتی)، رگههای شخصیت وسواسی غالب است، در حالی که در مواردافسردگی غیرنباتی رگههای نمایشی، خصومتبار، و مرزی شایع است.
- در دوران کودکی، بیتوجهی جسمانی و هیجانی به کودکان، عامل پیشبینی کننده مهمی در ابتلا به افسردگی مقاوم به درمان در بزرگسالی است.
- رگههای شخصیت مرزی (BPD)، عامل مهم دیگری در مقاومت افسردگی نسبت به درمان هستند. مشخص شده است افراد افسردهای که BPD دارند، حتی نسبت به درمان با الکتروشوک (ECT) نیز بسیار مقاوم بوده و در دوران نوجوانی سوابق متعدد رفتارهای خودآسیبی دارند که پس از بروز افسردگی به سمت رفتارهای خودکشی میل میکند.
- سنجش و درمان رگههای اختلالات شخصیتی در افراد دارای افسردگی میتواند از بدل شدن آن به افسردگی مقاوم به درمان (TRD) پیشگیری نماید.
👈🏻 👥 پیشنهادات کاربردی رواندرمانی:
🔆لازم است رواندرمانگران پیش از تثبیت تشخیص و شروع به رواندرمانی، در کنار معاینه کامل وضعیت روانی و بررسی تاریخچه فردی، خانوادگی، و اجتماعی مراجع، به ارزیابی کامل وضعیت شخصیت وی نیز بپردازند تا در صورت وجود رگههای شخصیتی ناسازگار، بطور همزمان به درمان آنها نیز پرداخته شود.
🔆🔆عدم توجه به وضعیت و یا مشکلات در نیمرخهای شخصیتی، میتواند براحتی منجر به ایجاد وضعیتهای بالینی حاد مقاوم به درمان شود.
🔆🔆🔆در درمان افسردگی مقاوم به درمان (TRD) لازم است بطور همزمان دارودرمانی، نوروتراپی، و رواندرمانی صورت گیرند تا بتوان نتایج مطلوب و رضایت بخش درمانی را بدست آورد.
Treatment-Resistant Depression: The Importance of Identifying and Treating Co-occurring Personality Disorders
KEY POINTS
🔑Treatment-resistant depression (TRD) is common and produces significant burden to individuals and society. Comprehensive and individualized approaches are needed to address this complex clinical situation.
🔑🔑Diagnostic reevaluation is indicated in cases of TRD to determine the numerous factors that could be playing a role in the treatment resistance.
🔑🔑🔑Diagnostic reevaluation in the setting of TRD should include assessment for personality disorders, because these are common contributors to treatment resistance and are often not adequately addressed.
🔑🔑🔑🔑There are validated psychotherapeutic interventions that have proved effective in treating personality disorders to help patients improve both self-functioning and interpersonal functioning.
Keywords
Depression, Treatment-resistant depression, Personality traits, Personality disorder, Borderline personality disorder
لینک منبع پیشنهادی برای مطالعه بیشتر (further reading)
https://doi.org/10.1016/j.psc.2018.01.003
در صورت تمایل میتوانید مطالب مرتبط را در سایت مطالعه فرمایید
(در صورت جذابیت و علاقمندی به موضوع، مطلب را برای دیگران نیز بازنشر فرمایید).
کانال تلگرام
https://t.me/DrAmirMohammadShahsavarani
بازدیدها: 163