Spread the love
پژوهشگران دانشگاه فلورانس 🇮🇹 و دانشگاه وسترن اونتاریو 🇨🇦 در پژوهشی که به تازگی گزارش آن منتشر شده است، به بررسی روابط بین مدلهای مختلف تعامل شخصیت و هوش هیجانی در ارتباط با تابآوری در بزرگسالان در محیطهای شغلی و زندگی خصوصی پرداختند.
🔬روش:
در این پژوهش ۳۶۸ داوطلب بزرگسال پرسشنامههای مرتبط با مدل ۵عاملی شخصیت، مدل شخصیت هگزاکو، مدل شخصیت آیزنک، هوش هیجانی، تابآوری، و ضعف در تابآوری را اجرا نمودند.
📚نتایج نشان دادند:
- در تعامل شخصیت و هوش هیجانی، در مدل ۵عاملی (FFM)، عاملهای برونگرایی ، دلپذیربودن، وظیفه شناسی، و گشودگی نسبت به تجربه رابطه مثبت با تابآوری دارند. عامل روانرنجورگرایی با تابآوری رابطه منفی دارد.
- در مدل هگزاکو (HEXACO)، صداقت، برونگرایی، دلپذیربودن، وظیفهشناسی، و گشودگی نسبت به تجربه رابطه مثبت با تابآوری دارند. هیجانی شدن با تابآوری رابطه منفی دارد.
- در مدل آیزنک (EPQ)، برونگرایی رابطه مثبت با تابآوری داشته، در حالی که روانرنجورگرایی و روانپریشگرایی رابطه منفی با تابآوری دارند.
- در تعامل شخصیت و هوش هیجانی، بهزیستی، کفّ نفس، هیجانپذیری، مردمآمیزی و سطح کلی EQ رابطه مثبتی با تابآوری دارند.
- در تمامی تحلیلهای رگرسیون مدلهای شخصیت بررسی شده، افزودن هوش هیجانی (EI) منجر به افزایش اعتبارپیشبین برای تابآوری میشود.
راهبردهای کارکردی:
- شخصیت بر خلاف دیدگاههای پیشین، قابلیت شکلگیری را در تمامی سنین حفظ میکند.
- میزان و سطح تغییرات شخصیتی، بسته به سن افراد و توانمندیهای هوش عمومی و هوش هیجانی آنها متفاوت است.
- آموزش سبکهای فرزندپروری به والدین، و آموزش مهارتهای دهگانه زندگی به افراد، بویژه مهارتهای مدیریت هیجان، مدیریت استرس، و حل مسئله، کمک شایانی به افزایش تابآوری افراد در بزرگسالی خواهد نمود.
لینک منبع پیشنهادی برای مطالعه بیشتر 👇🏻(further reading)👇🏻

The contributions of personality and emotional intelligence to resiliency
Two studies report on the contribution of emotional intelligence to self-reported resiliency beyond that accounted for by the three most often cited c…
✅(در صورت جذابیت و علاقمندی به موضوع، مطلب را برای دیگران نیز بازنشر فرمایید).
📢کانال تلگرام
🍃🌹🌸💐🌸🌹🍃
https://t.me/DrAmirMohammadShahsavarani
بازدیدها: 91